Bodyscan

Wat is bodyscanning?

Body Scanning Costumer Relationship Marketing (CRM) is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, ingenieurs en tweewielerspecialisten. Het is een nauwkeurig meetsysteem dat ervoor zorgt dat jouw fiets perfect op jouw lichaam en afmetingen kan afgesteld worden! Het is snel, eenvoudig en volledig. De bedoeling is om klantentevredenheid, individuele dienstverlening en productwaarde te kunnen realiseren.

 

Hoe gaan we tewerk?

 
Body Scanning CRM bestaat uit een meetsysteem, aangepaste client relationship marketing software en gespecialiseerd gereedschap om je fiets te kunnen aanpassen.
 
Je afmetingen worden via een laser systeem opgemeten, zonder enig lichaamscontact. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met jouw persoonlijke eisen waaraan de fiets moet voldoen. Deze individuele behandeling zorgt ervoor dat je op een gezonde manier veel fietsplezier kan beleven!
 

Gratis afhaling en thuislevering

Van herstellingen tot nieuwe fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

Wat wordt er allemaal gemeten?

Zadelmeting

Fietsen Fangio helpt je bij het selecteren van het juiste ergonomische zadel. Een zadel moet gewoon passen! Dat is heel belangrijk om rugproblemen en andere lasten te voorkomen. Hierbij maakt men gebruik van de Popometer (zadelmeting), dit is een methode van SQLab.

Welke zaken worden er voor jou allemaal bepaald?

  • Zitpositie
  • Zadelhoogte
  • Zadelterugstand
  • Afstand tussen zadel en stuur
  • Zadeltype (SQLab / IDmatch)
Stuurniveau

Het stuurniveau is het verschil tussen de stuurhoogte en de zadelhoogte. Het is afhankelijk van de gekozen zithouding. Bij deze instelling zijn er meerdere mogelijkheden. Dat komt natuurlijk omdat er drie verschillende basiszithoudingen zijn: comfortabel, recreatief en sportief. Het is dus belangrijk dat je op voorhand goed weet waarvoor je jouw fiets wil gebruiken.

Frameformaat

De drie contactpunten tussen jou en de fiets bepalen het formaat van het frame. Een aangepast frame is namelijk essentieel voor de ergonomie en het comfort. Via het Body Scanning systeem wordt de geometrie van het frame op jouw lichaam afgesteld.

 

Cracklengte

De cranklengte bepaalt de hoeveelheid torsiekracht dat overgedragen wordt op de trapas. Hoe langer de cranklengte hoe meer torsiekracht er overgedragen wordt.  Maar, dat betekent niet dat de lengte van de crank ervoor zorgt dat je effectiever rijdt. Er moet ook rekening gehouden worden met de motorische mogelijkheden, de beenlengte en het type fiets (vb. mountainbike). Ook hier is het dus belangrijk om te weten voor welk doeleind je jouw fiets gaat gebruiken.